scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max geeft startsein voor Sport1 Racing

Gepubliceerd op 01 mei 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen gaf vrijdag het startsein voor de lancering van het nieuwe kanaal Sport1 Racing van tv-zender Sport1. Op dit nieuwe “24 uur per dag en zeven dagen in de week” kanaal zal dit raceseizoen ruim 600 uur live aandacht worden besteed aan de verschillende autosport disciplines.

De Kartfabrique in Utrecht vormde het sfeervolle decor, waar zo’n 650 autosportfans op de Sport1 Racing Day werden verwelkomd. De middag in het kartcentrum, dat van oorsprong een oude fabriek is, begon met een heat karten. Daarin namen prijswinnaars van de Sport1-actie “ik ga voor Max!” het op tegen de Scuderia Toro Rosso-coureur. Het vijftal gelukkigen had vlak daarvoor al een meet & greet met de Nederlandse Formule 1-coureur gehad.

Het in totaal veertienkoppige veld werd aangevuld met een handvol medewerkers van Verstappen.nl. Vanzelfsprekend ging Max, die achteraan startte, het snelste rond (0:52.919). Een eervolle vermelding was er voor redacteur Bas, die op 1,6 seconden van die tijd zat. Vertaler Mike had de twijfelachtige eer om met de rode lantaarn rond te gaan. Zo had een enkeling het geluk zelfs twee maal door Max voorbij te worden gestoven…

Na deze kartles volgde er in de bomvolle grote zaal een interview door Olav Mol met Max. Daarin werd teruggeblikt op de eerste vier races, inclusief samenvattingen van de Sport1-beelden. “Het is jammer dat ik de Formule 1 niet meer op tv zie, sinds ik zelf Grands Prix rijd”, aldus Max. “Je mist zeker mijn commentaar”, reageerde Olav gevat. Onder luid applaus voor zijn optredens in zijn eerste GP’s verliet Max het podium.

Aansluitend was Max beschikbaar voor handtekeningen en foto’s en dat heeft het 17-jarige talent geweten. Met blaren van het schrijven en blind van alle flitsen kwam er na bijna twee uur een einde aan de lange rij geduldig wachtende fans. Ondertussen was ook de Max Verstappen/Toro Rosso merchandise te koop en was Sport1-analist Robert Doornbos aanwezig bij de simulatoren, waar zelf virtueel geracet kon worden. Zo waren er alom tevreden gezichten te zien, terwijl de Sport1 Racing Day ten einde liep.

Met de lancering van Sport1 Racing maakt de zender dit kanaal van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Bovendien is ook het kanaal Sport1 Select voor Ziggo kijkers dat weekend gratis te zien. Op dit kanaal wordt de Formule 1-race van Spanje live uitgezonden, maar zijn ook de wedstrijden Real Madrid - Valencia en Bayern München - FC Augsburg te zien.

Bekijk hier ons fotoalbum van Sport1 Racing Day.