scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max juicht bij de Red Bull Kart Fight World Final

Gepubliceerd op 25 april 2015 door Niels Hendrix

Formule 1-coureur Max Verstappen was de gastheer tijdens de podiumceremonie van de Red Bull Kart Fight World Final in Oostenrijk. De 17-jarige Scuderia Toro Rosso-rijder juichte voor de finalisten, die bij de wereldtop van de amateur karters hoorden. Na een bespreking met alle karters en het uitdelen van handtekeningen, nam Max een selfie met alle finalisten.

De Red Bull Kart Fight World Final was een thriller met de 18-jarige Andrejs Laipnieks uit Litouwen als overwinnaar, na een hard bevochten 30 minuten durende race op de Red Bull Ring.
Laipnieks, die als winnaar de trofee uit handen van Max kreeg aangereikt, zei: “Dit was een fantastisch evenement. In de finale stond ik flink onder druk en ik moest alles blijven geven. Het was een geweldige race en de competitie was van begin tot eind fantastisch.”
De 31-jarige Mika Helen uit Finland werd tweede, voor Mohamed Matar (28 jaar) uit Bahrein.

Max, met aan zijn zij mede Red Bull atleten Pierre Gasly en Callum Ilott, genoot van de race en vatte het goed samen: "Het was een geweldig evenement en met Andrejs, die vandaag drie van de vier races won, kun je stellen dat hij de waardige Red Bull Kart Fight World Champion is."