scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max klimt de bomen in

Gepubliceerd op 22 april 2015 door Niels Hendrix

Maandag is Max Verstappen vanuit Bahrein teruggekeerd in eigen land, maar lang stilzitten is niets voor de Formule 1-coureur. “Het is fijn om te trainen en in beweging te zijn. Daar heb ik na zo’n reisdag wel zin in. Bovendien is het ook belangrijk om mijn conditie, die ik in de winter heb opgebouwd, bij te houden”, vertelt Max.

Dinsdag sprong de Scuderia Toro Rosso-rijder samen met zijn even oude neef op de wielrenfiets. “Dat was lekker. We hebben ruim twee uur gefietst met een gemiddelde snelheid van 31 km/uur.” Ondanks dat het een tandje minder hard gaat dan op het circuit, ziet Max daar wel een uitdaging in. “We fietsen mooi met elkaar over. Zo’n rit gaat ons prima af.”

Woensdag stond er een volgende uitdaging voor Max te wachten, in de vorm van een klimpark, waar je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen beweegt. Daarmee werd de lenigheid en oriëntatie van de coureur op de proef gesteld. “Het is een mooi klimpark en ik ben er niet alleen een paar uur nuttig in beweging geweest, maar heb me er ook geamuseerd. Op zijn tijd plezier maken met familie en je gedachten even ergens anders op richten, is ook belangrijk.”

Max klauterde over alle negen de verschillende parcoursen, variërend in hoogte van vier tot vijftien meter boven de grond. “Zeker de laatste parcoursen, die het moeilijkste zijn, vond ik een leuke uitdaging.” De schrijver van dit artikel kan dat laatste absoluut beamen, zeker als je je aan de klimregels houdt. “En dat hebben we netjes gedaan”, zegt Max, die bevestigt dat er niemand uit de bomen is gevallen.