scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toro Rosso teambaas onder de indruk van gedrevenheid Max

Gepubliceerd op 16 april 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, de teambaas van Scuderia Toro Rosso, is onder de indruk van hetgeen Max Verstappen en Carlos Sainz tot dusver hebben laten zien. Met name in China liet Max een uitstekend visitekaartje achter, voor hij in de slotfase van de race met pech uitviel.

“Dat was een fantastische race van Max en in het bijzonder wat betreft het begrip van de banden,  het gebruik ervan en de omgang met auto”, vertelt de Oostenrijker aan Adam Cooper. “Dat is bemoedigend, maar uiteindelijk draait het om resultaat! Dat is het enige wat telt. We zijn ervan overtuigd dat Red Bull de juiste keuze heeft gemaakt met Max en Carlos en de resultaten bevestigen dat.”

Aangaande de indrukwekkende start van Max z’n eerste Formule 1-seizoen, zegt Tost: “Hij is een erg getalenteerde coureur en ook zijn vastberadenheid en instelling zijn erg positief. Hij brengt veel tijd door met onze engineers en ze analyseren alles. Max leert erg snel, zijn leercurve is zeer steil. Ik moet zeggen dat we meer dan blij zijn met beide rijders, want ze doen echt een goede job.”

“Natuurlijk moeten we hen voorzien van het best mogelijke materiaal, zodat ze hun talent kunnen tonen en de race in de punten finishen. Dat is mogelijk, onder normale omstandigheden. In Sepang hadden we in de race een geweldig resultaat. In China was het slecht. We denken te weten waarom en ook dat hoort bij het leerproces. Dat zorgt bij iedereen voor karakter.”