scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max nu bereid meer risico te nemen en gaat voor punten in Bahrein

Gepubliceerd op 16 april 2015 door Niels Hendrix

Tijdens de FIA persconferentie op donderdag voor de Grand Prix van Bahrein nam Max Verstappen samen met zijn collega’s Lewis Hamilton, Pastor Maldonado, Sergio Perez, Daniel Ricciardo en Will Stevens plaats achter de microfoons.

In eerste instantie wordt er nog teruggeblikt op de GP van China. Max vertelt: “Ik heb van mijn race in China genoten. Hoewel de kwalificatie niet heel goed ging, had ik er alle vertrouwen in dat we goed voor de dag konden komen in de wedstrijd, want onze auto is in racesnelheid erg sterk. Zeker in de hogesnelheidsbochten. Ik had een paar mooie inhaalacties en dat was genieten. In mijn eerste twee Formule 1-races wilde ik niet teveel risico nemen. Maar in China besloot ik dat het tijd was om te gaan inhalen en meer risico te nemen.”

Gevraagd naar zijn uitval wegens een defecte Renault-motor, pas een week geleden, zegt Max: “Het is kort dag na het motorprobleem dat we in China hadden. Maar we gaan ons best doen om ook hier een goed raceresultaat te leveren en punten te scoren. De STR10 is daartoe in staat en ik voel me elke race meer op mijn gemak in de auto. Ik kijk uit naar deze race in Bahrein.”