scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max verwacht zwaardere tegenstand in Shanghai

Gepubliceerd op 09 april 2015 door Niels Hendrix

Twee weken geleden in Maleisië bleef iedereen graag binnen in de airconditioning vanwege de extreme hitte en luchtvochtigheid. Maar vandaag in China voerde Formule 1-coureur Max Verstappen zijn media activiteiten uit in het hospitality gedeelte van Scuderia Toro Rosso, omdat het zo koud was op het Shanghai International Circuit, met temperaturen die nipt de dubbele cijfers bereikten.

Max is sinds maandag in Shanghai en had daarom voldoende tijd om aan de tijdzone te wennen en ook nog de toerist uit te hangen voor hij aan het werk moest. “Ik heb me dinsdag prima vermaakt en ben op de immense Oriental Pearl Tower geweest om goed uitzicht over de stad te hebben. Het is indrukwekkend”, zegt de Nederlander. “Er zijn zo ontzettend veel mensen hier in deze stad! Ik kijk uit naar het weekend. Lichamelijk zou het makkelijker moeten zijn dan Maleisië, hoewel ik daar ook geen problemen kende. Ik heb hier nog nooit geracet en de track walk van gisteren, samen met mijn engineers, was mijn eerste blik op de echte baan, die ik alleen op de simulator heb gereden. Het circuit is geweldig en groot en de lay-out van de baan staat me aan, want die lijkt erg technisch. Ik kijk dus uit naar de vrije trainingen op vrijdag.”

Max denkt dat motorleverancier Renault vooruitgang boekt. “Volgens mij ligt dit circuit onze auto, omdat de STR10 erg goed met de banden omgaat. Dat was een sterk punt van ons in de extreme hitte in Sepang”, legt hij uit. “Maar dat voordeel vervalt hier in de veel koelere omstandigheden, dus het zal spannender en zwaarder worden. In Maleisië was de driveability van de motor al honderd keer beter dan in Australië. Het is indrukwekkend dat zo’n grote stap is gemaakt in maar één race. Renault brengt nog meer verbeteringen, dus ik ben benieuwd wat ze hier in China voor ons kunnen doen.”

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van China.