scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max met snellere motor in China

Gepubliceerd op 08 april 2015 door Johan Peeters

De Formule 1-auto’s van Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing zullen tijdens de aankomende GP van China over een hogere topsnelheid kunnen beschikken dan in de eerdere races. Dat wordt althans beloofd door Remi Taffin, directeur van Renault Sport F1.

Tijdens de GP van Maleisië koos Renault door een voorzichtige aanpak vooral voor betrouwbaarheid. Het leverde een zevende plek op voor Max Verstappen, die voor zijn Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz eindigde. Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo finishten in hun Red Bull op de plekken negen en tien.

Renault zegt dat het de rijdbaarheid van hun motor sinds de eerste race sterk heeft verbeterd, en Taffin geeft toe dat de motor nog niet op vol vermogen heeft gedraaid om de betrouwbaarheid niet in gevaar te brengen: "Doordat de betrouwbaarheidsproblemen nu onder controle zijn, kunnen we de limiet opzoeken en daardoor hogere topsnelheden behalen."

“In Maleisië benaderden we wat wij beschouwen als het normale niveau van rijdbaarheid dat we eind 2014 hadden'', zegt Taffin. “In China willen we weer kleine stappen vooruit zetten. We zijn doorgegaan met ons intensieve testprogramma dat we in Australië zijn begonnen en daar gaan we in Shanghai de resultaten van zien.''

Taffin denkt dat door de verbeteringen die Renault heeft doorgevoerd Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso dit weekeinde het gevecht aan kunnen gaan met Williams. “We finishten in Maleisië op de plekken zeven, acht, negen en tien en door de verbeteringen hopen we hogerop te eindigen.”

“Scuderia Toro Rosso heeft laten zien over een goede auto te beschikken, terwijl Red Bull Racing hun problemen die ze in Maleisië hadden te boven moeten zijn. Met de verbeteringen op het vlak van rijdbaarheid en vermogen hopen we met Williams te kunnen vechten en meer punten te kunnen pakken in China.”