Reacties teambaas Toro Rosso en Renault op GP Maleisië

Gepubliceerd op 29 maart 2015 door Niels Hendrix

Het uitmuntende resultaat van Scuderia Toro Rosso in de Grand Prix van Maleisië, met Max Verstappen op P7 en Carlos Sainz op P8, zorgt voor een trotse teambaas van de Italiaanse renstal.

Franz Tost: “Om hier in Maleisië als zevende en achtste te finishen, is een groot succes voor het team en de coureurs. Want als beide Ferrari’s, Mercedessen en Williams-auto’s geen problemen kennen, is dat het best mogelijke resultaat. Vandaar dat het team in de race een geweldige prestatie heeft laten zien, daar ben ik erg trots op.”

“We waren snel in de kwalificatie, maar dat was geen verrassing. Max pakte een uitstekende zesde startplek en ik denk dat Carlos ook in de top tien op de grid had kunnen staan, want hij had zeker de snelheid, dat bleek ook wel uit de race van vandaag”, aldus Tost.

Over de race zegt de Oostenrijker: “Beide coureurs hadden een redelijke start. Max had wat problemen tijdens zijn eerste ronden, toen hij in het verkeer terecht kwam. Maar later, na de safety car, kon hij zijn rivalen inhalen en een goede show opvoeren. Ik wil het hele team feliciteren. Dit geweldige resultaat geeft ons een grote impuls en we kijken vooruit naar de volgende race, over twee weken in China.”

Cedrik Staudohar van Renault voegt daar namens de motorleverancier aan toe: “Het moge duidelijk zijn dat we verheugd zijn met de resultaten van vandaag. Na de teleurstelling van Melbourne heeft iedereen op de fabriek erg hard gewerkt. We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt in de driveability en het vermogen en vanaf het begin van het weekend hebben de coureurs de grote verbeteringen op beide gebieden bevestigd. We zijn blij met de dubbele puntenfinish van vandaag. Het hele pakket heeft veel potentieel, zoals de kwalificatie en racesnelheid van Max toonden, dus dat brengt hernieuwd vertrouwen. Een geweldig resultaat voor het hele team.”