scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos trots op eerste puntenfinish van Max

Gepubliceerd op 29 maart 2015 door Niels Hendrix

Direct na de race laat een glunderende Jos Verstappen, die de race in Kuala Lumpur vanuit de pitbox van Suderia Toro Rosso heeft gevolgd, weten: “Max heeft het met zijn zevende plaats ontzettend goed gedaan en ik ben trots op hem. Het was een sterk optreden met mooie inhaalacties, net zoals hij vorig jaar in de Formule 3 al heeft laten zien. Toro Rosso heeft het goed voor elkaar door voor Red Bull te eindigen, een team met meer budget en goede coureurs. Als team met twee rookies kun je je niet meer wensen.”

Over de racestrategie vertelt Jos: “Met een auto vol benzine zou het kritisch worden om op medium banden twintig ronden te rijden, dat wisten we. Vandaar dat het een bewuste keuze was om op de hardere band een lange stint te rijden, om het einde te kunnen halen. In het begin van de race had Max moeite met zijn remmen en niet veel grip, maar na de pitstop ging hij als een speer.”

“Je ziet dat alle coureurs bij de start hun hoofd gebruikten en de wedstrijd niet al in de eerste bocht beslist wordt. Max kwam bij het wegrijden wat acceleratievermogen tekort ten opzicht van de mensen om hem heen. Hij zat toen in een moeilijke situatie die hij netjes heeft opgelost. De GP van Maleisië was een zware wedstrijd, ook voor Max. Hij zweette behoorlijk, maar zag er na de race nog fris uit. Hij is goed geprepareerd door Red Bull. Ook in ben blij, dit was top!”