scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ligier presenteerde vandaag hun nieuwe auto in Monaco. De Ligier...

Gepubliceerd op 21 januari 1997 door Jo Vleugels

Ligier presenteerde vandaag hun nieuwe auto in Monaco. De Ligier JS-45 wijkt qua uiterlijk niet veel af van z'n voorganger. De verschillen met de vorige auto zitten vooral in de vernieuwde Mugen-Honda motor en het remsysteem. Zoals bekend zal Ligier dit seizoen met Bridgestone banden rijden. Coureurs Olivier Panis en nieuwkomer Shinji Nakano waren optimistisch gestemd en hopen regelmatig in de punten te kunnen rijden. Olivier Panis sluit zelfs een enkele overwinning niet uit. De Fransman zorgde voor leuke plaatjes tijdens de presentatie door met de nieuwe JS-45 door de straten van Monte Carlo te rijden, het decor van de enige overwinning van het team vorig jaar.

In Jerez hadden TWR-Arrows en Ferrari opnieuw problemen met het testen van de nieuwe auto's. Ditmaal was het niet de regen maar technische problemen die de teams parten speelden. Damon Hill moest vanwege een onwillige versnellingsbak afzien van zijn eerste echte testrit in de nieuwe Arrows.
Michael Schumacher blies opnieuw een Ferrari V10 op, de 4e al sinds de presentatie van het nieuwe model. Het mag duidelijk zijn dat de Duitser nog niet echt tevreden is met de Ferrari 310B.