Geen Duitse Grand Prix in seizoen 2015

Gepubliceerd op 20 maart 2015 door Johan Peeters

Het hing al een tijdje in de lucht: de FIA maakte op vrijdag bekend dat er dit jaar geen Duitse Grand Prix verreden zal worden. Zowel met de Nürburgring als met de Hockenheimring kon men geen overeenstemming bereiken. De Nürburgring en de Hockenheimring wisselen elkaar jaarlijks af als gastheer voor de Duitse Grand Prix. Dit seizoen zou de Nürburgring het evenement organiseren. Door het wegvallen van de race in Duitsland staan er voor dit jaar maar negentien Grands Prix op de agenda in plaats van de geplande twintig.

De Grand Prix van Duitsland stond voor 19 juli op de kalender. Er zal geen vervangende Grand Prix voor het afgeblazen evenement in de plaats komen. Na de Britse Grand Prix op Silverstone ontstaat nu een gat van drie weken naar de Hongaarse Grand Prix op 26 juli op de Hungaroring. Daarna volgt de zomerpauze die bijna een volledige maand in beslag neemt. De Belgische Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps zal op 23 augustus het tweede deel van het seizoen inluiden.

De laatste keer dat er in Duitsland geen Grand Prix verreden werd was in 1955. De race werd toen afgelast vanwege het drama tijdens de 24 Uur van Le Mans, waarbij meer dan 80 toeschouwers en coureur Pierre Levegh het leven lieten.