Jos is blij met sterke optreden Max in debuutrace

Gepubliceerd op 16 maart 2015 door Niels Hendrix

Vader Jos baalde minstens net zo hard als Max Verstappen van diens uitval tijdens de Grand Prix van Australië. De rookpluim achter de STR10 kon echter niet het volwassen optreden van de 17-jarige Scuderia Toro Rosso-coureur verhullen. Jos: “Het is enorm jammer dat Max met pech is uitgevallen in zijn debuutrace in de Formule 1, want tot op dat moment reed hij een hele sterke wedstrijd en er had nog veel meer ingezeten.”

“Toch was het al met al een goed weekend in Melbourne. Max heeft geen fouten gemaakt en het was een sterk optreden in de race, tot het moment dat het motorprobleem optrad”, aldus Jos. De oorzaak van de pech bleek uiteindelijk een defecte bougie te zijn. “Ondanks dat, ben ik blij met het debuut van Max, absoluut.”

Het eerste raceweekend van het seizoen heeft ook een en ander duidelijk gemaakt. Jos vervolgt: “Toro Rosso heeft een ontzettend goede auto gebouwd. Daar ben ik erg blij mee. Aan pure snelheid op het rechte stuk komen we echter te kort.” Dat motorleverancier Renault op dit moment een achterstand heeft op de concurrentie, is een gegeven. “Het is niet anders. Maar het belangrijkste voor Max is om dit jaar zoveel mogelijk te leren en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Dat is waarom hij bij Toro Rosso rijdt.”