Sauber in hoger beroep tegen uitspraak

Gepubliceerd op 11 maart 2015 door Niels Hendrix

De Australische rechtbank heeft besloten dat Giedo van der Garde het recht heeft voor Sauber te racen aanstaande zondag in de Grand Prix van Australië, maar het Zwitserse Formule 1-team is tegen die beslissing in beroep gegaan.

Van der Garde daagde Sauber voor het gerecht omdat zijn racecontract voor 2015 niet werd nageleefd en woensdag stelde het Supreme Court van Victoria de Nederlander in het gelijk. In de toelichting op de uitspraak staat dat deze geldt “voor het hele Formule 1-seizoen van 2015, niet enkel de tijdens de GP van Australië in Melbourne”.

Binnen enkele uren na de uitspraak ging Sauber er tegen in beroep. Na een korte hoorzitting op woensdagmiddag, is de beroepszaak uitgesteld tot donderdagochtend. De donderdag kan een lange dag worden, want de advocaten van Van der Garde krijgen twee uur de tijd om hun zaak hard te maken, de woordvoerders van Marcus Ericsson en Felipe Nasr een half uur en Sauber mag zich anderhalf uur lang verdedigen.

De factor tijd lijkt daarmee het grootste gevaar van Van der Garde. Een rijderswissel voor het aankomende raceweekend moet namelijk door teams uiterlijk donderdag 16.00 uur lokale tijd bij de FIA zijn ingediend.