Rechtbank draagt Sauber op Van der Garde te laten racen

Gepubliceerd op 11 maart 2015 door Niels Hendrix

Giedo van der Garde heeft het kort geding tegen het Sauber Formule 1-team gewonnen. Woensdag oordeelde het Australische Supreme Court van Victoria dat de 29-jarige coureur dit weekend in Melbourne als racecoureur van Sauber van start moet gaan.

De tegenargumenten die Sauber maandag inbracht – het zou levensgevaarlijk zijn om Van der Garde zomaar met de nieuwe C34 te laten racen – werden door de rechter van tafel geveegd.

De advocaat van Van der Garde liet weten dat de Nederlander fit en klaar is om in te stappen en bereid is om de samenwerking aan te gaan. De hoop dat er snel kan worden afgesproken met het Zwitserse team werd uitgesproken.
Van der Garde wenst zijn stoeltje zo spoedig mogelijk geschuimd te hebben. Mocht het werkelijk zover komen dat hij instapt bij Sauber dan gaat dit ten koste van Marcus Ericsson of Felipe Nasr, die beiden ook een racecontract bij Sauber hebben en afgelopen winter al het testwerk verricht hebben.

“Ik ben fitter dan ooit. Ik heb de laatste drie maanden voluit getraind”, aldus Van der Garde na afloop. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren bij Sauber en we gaan hard werken om het beste van dit weekend te maken. Mijn relatie met het team was uitstekend en is nog steeds erg goed. Ik heb er zin in om komend weekend te racen.”

Over de andere twee Sauber-coureurs liet hij weten: “Het is aan hen en het team wat zij gaan doen. Daar bemoei ik me niet mee. Ik ben blij de rechtszaak gewonnen te hebben en dit bereikt te hebben. Nu kijk ik ernaar uit om weer aan de slag te gaan.”

Bij monde van Monischa Kaltenborn, als teambaas, reageert Sauber via een persbericht op de uitspraak: “We zijn teleurgesteld over dit besluit en moeten de tijd nemen om de betekenis te begrijpen en bekijken welke impact dit zal hebben op de start van ons seizoen. Wat we zeker niet willen is de veiligheid van ons team of andere coureurs op het circuit in gevaar brengen door een onvoorbereide coureur de baan op te sturen in een auto die nu is afgestemd op twee andere toegewezen rijders.”