Laatste Formule 1-zitje bezet

Gepubliceerd op 10 maart 2015 door Johan Peeters

Met de bekendmaking van het Manor F1-team dat Roberto Merhi aankomend weekend voor het team aan de start zal verschijnen, is het laatste zitje in de Formule 1 voor de openingsrace van het seizoen in Australië vergeven. Lang is er gespeculeerd over wie er in Melbourne naast Will Stevens voor het uit de as herrezen team uit zou gaan komen.

De 23-jarige Spanjaard schijnt een contract getekend te hebben om aan de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen deel te nemen. Het team dat gedurende de wintermaanden door Justin King van de ondergang werd gered, zal het seizoen beginnen met de 2014-auto die aan de nieuwe reglementen voor 2015 is aangepast. Ferrari zal, net als voorgaande jaren, de motoren leveren.

Merhi is de Europees Formule 3-kampioen van 2011 en zou dit seizoen voor het team van Pons uit gaan komen in de World Series by Renault 3.5. Vorig jaar reed hij enkele vrijdagtrainingen voor het inmiddels failliete team van Caterham. Tevens maakte het team van Manor F1 bekend dat Jordan King dit seizoen als test- en ontwikkelingsrijder zal fungeren.