Van der Garde eist stoeltje bij Sauber

Gepubliceerd op 06 maart 2015 door Johan Peeters

Giedo van der Garde heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Zwitserse team van Sauber. Inzet is een racestoeltje voor het komende Formule 1-seizoen dat op vrijdag 13 maart in Melbourne van start gaat.

Nadat Van der Garde in 2014 test- en reserverijder was voor het team uit Hinwil zou hij vervolgens promoveren naar een racezitje in voor het seizoen 2015. Aan het einde van 2014 werden Felipe Nasr en Marcus Ericsson echter als racecoureurs aangekondigd, waardoor van der Garde aan de zijlijn belandde.

Van der Garde is ervan overtuigd over een geldige overeenkomst met Sauber te beschikken om dit jaar voor het team te racen. Met deze overeenkomst stapte hij naar de arbitragecommissie in Zwitserland, die hem onlangs in het gelijk heeft gesteld. Sauber lijkt echter niet van plan om iets te veranderen aan de rijdersbezetting, waardoor Van der Garde zich nu genoodzaakt voelt om via een gang naar de rechter alsnog een racezitje af te dwingen.

Op maandag 9 maart zal een Australische rechter zich in een spoedzitting over de zaak buigen. In een verklaring laat teambaas Monisha Kaltenborn weten: "Aangezien de zaak momenteel onder de rechter is, kan ik er niet tot in detail op in gaan. Maar ik kan wel zeggen dat we alle noodzakelijke stappen zullen nemen om de belangen van het team te beschermen. We hebben het vorig jaar niet gemakkelijk gehad, maar we hebben er voor 2015 alles aan gedaan om een zo goed mogelijke situatie te creëren voor de Formule 1-fans."