Magnussen vervangt Alonso bij GP Australië

Gepubliceerd op 03 maart 2015 door Niels Hendrix

Fernando Alonso zal niet aan de start van de seizoensopener in Australië staan. De Spanjaard wordt vervangen door reservecoureur Kevin Magnussen, zo heeft McLaren laten weten. Het team benadrukt dat de Spanjaard helemaal in orde is, maar ondanks dat hebben de artsen Alonso het advies gegeven voorlopig rust te houden.

De tweevoudig wereldkampioen crashte op 22 februari tijdens testwerk op het circuit van Barcelona en liep daarbij een lichte hersenschudding op. Naar verluid verloor hij door een windvlaag de controle over de MP4-30 en belandde hij in de muur. Alonso lag drie nachten in het ziekenhuis voordat hij toestemming kreeg om thuis verder te herstellen.

Zelf heeft Alonso aangegeven zich volledig fit te voelen en weer in te kunnen stappen in zijn Formule 1-bolide. “Daarvan hebben de artsen kennis genomen en ze hebben er geen probleem mee dat hij begonnen is met trainen voor de GP van Maleisië”, aldus McLaren, dat met Alonso geen enkel risico wil lopen op een nieuwe hersenschudding. “Iedereen bij McLaren-Honda staat achter het besluit van Alonso om het advies van de artsen op te volgen.”