Toro Rosso met nieuwe auto op Barcelona

Gepubliceerd op 26 februari 2015 door Niels Hendrix

Technisch directeur James Key laat weten dat de STR10 zoals die deze week in Barcelona wordt ingezet, eigenlijk compleet nieuw is vergeleken met de auto zoals waarmee tot dusver is getest. Met deze versie zal het team uit Faenza over twee weken in Melbourne aan de start staan.

“De auto is hier in Barcelona radicaal anders, dus op het gebied van de afstelling beginnen we weer op nul”, vertelt hij aan Autosport.com. “Bijna alles is nieuw: aerodynamica, koeling, ophanging en de neus. We wisten dat dit de juiste richting was, maar omdat de technische uitdaging voor de crashtest groter is, wilden we eerst een basis vaststellen.”

“De neus en de rest van auto zoals die nu zijn, is de daadwerkelijke raceauto.” Met Max Verstappen en Carlos Sainz, die beiden rookies zijn in de Formule 1, was het belangrijk om in eerste instantie veel kilometers te kunnen maken. “We wilden eerst een betrouwbare auto, om onze coureurs op snelheid te krijgen. Het was een conservatieve auto, waarmee we een basis hebben gelegd. Deze raceauto is een grote stap voorwaarts in vergelijking met de auto zoals tijdens de presentatie. Dit is waar we zo hard voor hebben gewerkt.”