Ferrari onthult concept voor de toekomstige Formule 1-auto

Gepubliceerd op 17 februari 2015 door Johan Peeters

Ferrari heeft enkele foto’s naar buiten gebracht van een opvallend uitziend Formule 1-concept waarmee ze de discussie op gang willen brengen hoe de sport in de toekomst zou moeten veranderen. De toekomst van de sport staat op het programma van een vergadering van de Formule 1-commissie, die op dinsdag bijeenkomt in Genève.

De afgelopen maanden werden er door de teams al discussies gevoerd over reglementswijzigingen in de toekomst. In die discussies kwamen onder andere een terugkeer naar motoren met 1.000 pk, het genereren van meer downforce en het gebruik van bredere banden aan bod. Dit alles om de auto’s moeilijker te besturen, sneller en mooier te maken. Wanneer deze reglementswijzigingen in moeten gaan is nog niet duidelijk.

Ook de teams van McLaren en Red Bull Racing hebben een concept ontwikkeld, maar daarvan zijn tot nu toe nog geen afbeeldingen openbaar gemaakt. Het door Ferrari ontworpen concept is een zeer futuristisch ogende auto, die nog steeds voortborduurt op het algemene concept van de huidige regelgeving van de Formule 1.

De bedoeling die Ferrari heeft met dit concept is niet zo zeer om de toekomst in de door Ferrari getoonde richting, zoals de autobreedte, bandenmaat of cilinderinhoud, te duwen als wel om te laten zien hoe eenvoudig het zou zijn om drastische wijzigingen aan te brengen.