scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Een dag uit het leven van een Formule 1-coureur

Gepubliceerd op 13 februari 2015 door Bas Winckels

Hoe ziet een dag uit het leven van een Formule 1-coureur eruit? Max Verstappen vertelt zelf hoe een normale werkdag er voor hem uitziet.

"Ik word doorgaans om half acht 's ochtends wakker en ik ga normaalgesproken om kwart voor negen naar de sportschool", zegt Max. "Soms ontbijt ik daarvoor, maar soms ook niet. Het hangt er van af of ik dan al honger heb. Als ik ontbijt, dan is het met eieren en yoghurt, en natuurlijk drink ik altijd veel water."

"Mijn trainer is sinds begin januari bij me om me te helpen met mijn programma's, waardoor het een stuk leuker wordt dan wanneer je dat alleen moet doen. Er is aardig wat discipline voor nodig om dit programma van sport en dieet te doorlopen: ik ben niet zo'n liefhebber van taart en zoetigheid, dus dat is niet zo'n probleem. Maar ik moet uitkijken dat ik niet te veel pasta eet, iets dat ik heel lekker vind. De afgelopen anderhalf jaar ben ik niet meer gegroeid, dus het ziet er naar uit dat ik één meter 80 lang blijf. Hopelijk!"

"In de afgelopen maand hebben we in de sportschool veel getraind op mijn nek, mijn bovenlichaam en mijn stabiliteit. Dit is erg belangrijk. Dit betekent veel duurtraining. 's Ochtends besteed ik veel tijd aan krachttraining voor mijn bovenlichaam en nek. Voor mijn nek gebruik ik gewichten en elastieken, waarmee je aan je eigen gewicht trekt. Thuis hebben we een machine waar je in zit, net als in een echte auto. Je zet een helm op en je trekt aan gewichten met je hoofd en nek. Dat is een heel goede oefening. 's Middags neem ik pauze voor een lichte lunch, en dan ga ik om één uur weer terug naar de sportschool. Dan doe ik tot half vier aan duurtraining: hardlopen, fietsen, enzovoort."

"Daarna ga ik naar huis om de tijd te nemen te herstellen. Ik vind het prettig om mijn training zoveel mogelijk buiten te doen, maar het weer is daar nog niet goed genoeg voor geweest. Maar zodra het weer beter wordt, ga ik naar buiten om te fietsen en te lopen in plaats van binnen in een sportschool te zitten."

"Hersteltijd is altijd een belangrijk onderdeel van een fitness programma. Ik doe dit dus vier dagen per week en ik heb twee dagen een meer relaxt trainingsschema. En één dag is helemaal een rustdag voor mij. Je kunt jezelf fysiek altijd nog verbeteren, maar tijdens de eerste test in Jerez voelde ik me best goed. Ik ben er dus van overtuigd dat ik op tijd klaar zal zijn voor de start van het seizoen!"