scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault met sterkere motor in 2015

Gepubliceerd op 28 januari 2015 door Johan Peeters

Renault maakt bekend dat ze "fundamentele aanpassingen" heeft aangebracht aan de krachtbron in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De leverancier van de motoren van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso hoopt hiermee het gat naar Mercedes te kunnen dichten.

"We hebben flink wat veranderd om aan betrouwbaarheid en vermogen te winnen", zegt Rob White van Renault Sport F1. "We hebben alle systemen aangepakt, waarbij de systemen waar de meeste winst te behalen viel prioriteit hadden.”

“De grootste wijzigingen zijn gemaakt aan de power unit, turbo en de batterij. De motor beschikt over een nieuwe verbrandingskamer, een nieuw uitlaatsysteem en nieuwe variabele inlaatkelken, zoals toegestaan wordt door de reglementen van 2015. Daarnaast werkt de compressor efficiënter en het Energy Recovery System is verbeterd. Ook kan de nieuwe motor makkelijker in het chassis worden geïntegreerd. Kortom; er zijn weinig onderdelen van de 2014-motor te vinden in de nieuwe.”

Naast de nodige veranderingen aan de motor is er ook op het personele en organisatorische vlak het één en ander gewijzigd bij Renault. Jean-Paul Gousset is aangesteld als Organisation Performance Officer, terwijl Naoki Tokunaga aan de slag gaat op de ontwikkelingsafdeling van het team.

Naast deze twee benoemingen, heeft Renault aparte afdelingen opgericht die als taak hebben de prestaties en de betrouwbaarheid naar een hoger niveau te tillen. Rémi Taffin was al hoofd van alle circuitactiviteiten, maar zal nu ook alle werkzaamheden in de fabriek voor zijn rekening gaan nemen.