scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Naast Formule 1 ook NASCAR, IndyCar, F3 en DTM op Sport1

Gepubliceerd op 23 januari 2015 door Niels Hendrix

Sport1 heeft voor de komende jaren de autosportprogrammering verder uitgebreid, zo laat de Nederlandse betaalzender weten. Vanaf dit raceseizoen besteedt de zender ruim 600 uur live aan de verschillende autosportdisciplines.

Naast alle Formule 1 races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship live met Nederlands commentaar te volgen.

Het autosportseizoen op Sport1 begint op zondag 22 februari met de NASCAR Daytona 500. Eerder al maakte Sport1 bekend dat het zich tot en met het seizoen 2018 heeft verzekerd van de uitzendrechten van de Formule 1.

Zoals de autosportfans van Sport1 gewend zijn, zal de zender ook dit seizoen naast de Formule 1-race alle vrije trainingen en de kwalificatie live uitzenden. Tevens maakt Sport1 op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar, zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de coureurs.

Olav Mol zal het commentaar vanaf locatie blijven verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en tekent eveneens voor de voorbeschouwing vanaf het circuit. Rick Winkelman neemt het commentaar bij alle vrije trainingen voor zijn rekening. In de studio in Amsterdam zullen deskundigen uit de autosportwereld de races uitgebreid voor- en nabeschouwen. Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma’s GP Confidential en The Inside Line uit.

Daarnaast zendt Sport1 ook nog de races uit de Porsche Carrera Cup, de Euro V8 Series, de 24h Nürburgring, de Monza Rally Show, de Ferrari Challenge en de ADAC GT Masters rechtstreeks uit en zijn er ook samenvattingsprogramma’s te zien rondom de races uit het World Endurance Championship (WEC).