scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Scuderia Toro Rosso tien jaar oud

Gepubliceerd op 19 januari 2015 door Niels Hendrix

2015 is een speciaal seizoen voor Scuderia Toro Rosso, omdat het de bijzondere mijlpaal van tien jaar racen in de Formule 1 heeft bereikt. Vanzelfsprekend hoopt het team dit seizoen deze belangrijke verjaardag te vieren met een sterk optreden in het wereldkampioenschap. Het heeft voor de gelegenheid een speciaal logo ontworpen dit jaar nog vaak te zien zal zijn.

Sinds de begindagen in 2006, toen Red Bull besloot een satellietteam op te zetten om stoeltjes aan de beste coureurs uit haar Young Driver Programme aan te kunnen bieden, is het team aanzienlijk gegroeid. Inclusief het seizoen 2015 hebben er in totaal elf coureurs voor Toro Rosso geracet, waarbij de meerderheid in de Formule 1 debuteerde. Ze kwamen van drie continenten: Amerika, Europa en Australië.

De Toro Rosso-coureurs hebben in totaal 83.034 kilometer geracet, het equivalent van twee ronden rondom de oppervlakte van de aarde! STR staat daarmee als constructeur twintigste in de historie van afgelegde afstand, slechts één plaats achter Red Bull Racing. STR staat ook direct achter haar zusterteam als het aankomt op raceronden. Hun coureurs hebben er 16.491 afgelegd, waarmee STR negentiende overall staat.

De aandrijving van de Toro Rosso auto’s heeft drie verschillende motorconfiguraties gekend – V10, V8 en nu V6 – van drie verschillende motorfabrikanten. STR heeft ook veel rubber verbruikt van drie verschillende bandenfirma’s.

De cijfers die er echt toe doen, die voor punten en overwinningen, zijn degene die Toro Rosso in 2015 weer zal najagen, beginnende over een paar weken in Melbourne.