scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max zet voorbereiding voort met simulatortests en seatfitting

Gepubliceerd op 16 januari 2015 door Bas Winckels

De voorbereiding op het komende Formule 1 seizoen is in volle gang. Ook Max heeft een vol programma voordat op 15 maart in Melbourne de lichten op groen gaan voor de eerste Grand Prix van het seizoen. Na een relatief rustige periode rond de feestdagen ging hij deze week weer op reis. Op maandag en dinsdag was de jonge coureur twee dagen in Engeland om in de simulator van Red Bull te rijden.

Het hoofddoel was om virtueel rondjes in de nieuwe auto te rijden. “In de simulator kunnen we nu al deels met de auto van 2015 rijden,” legt Max uit. “Niet alle nieuwe onderdelen zitten al in de simulator, maar wel al een groot aantal. Dat verschil merk je, zelfs in de simulator.” 

“Ik heb veel rondjes gemaakt op het circuit van Barcelona en ik heb ook nog even op Abu Dhabi gereden", vervolgt Max. “We hebben veel lange runs gedaan om te proberen zo constant mogelijk te zijn.” Dat Formule 1 heel anders is ten opzichte van de Formule 3, waar Max afgelopen seizoen in uitkwam, blijkt uit het feit dat een aantal dingen nieuw is voor Max, en daar moet op worden getraind. Een van die nieuwe aspecten is de noodzaak om tijdens de race benzine te sparen. “In de race moet je daarom vaak eerder van je gas afgaan en dat hebben we in de simulator geoefend.”

Daarnaast was Max vandaag in de fabriek van Toro Rosso in Faenza om zijn racestoeltje te perfectioneren. “Het stoeltje was al voor nieuwjaar geschuimd, dus ik heb niet lang stil hoeven te zitten. Vandaag ging het er vooral om dat we de scherpe kantjes eraf hebben gehaald, zodat het stoeltje goed zit. Het was ook een goede gelegenheid om bij te praten met de engineers en met alle mensen er omheen.”

Op maandag 2 februari zal Max op het circuit van Jerez voor het eerst in de nieuwe auto van Scuderia Toro Rosso rijden. “We hebben vandaag ook een meeting gehad om te kijken hoe we ons gaan voorbereiden op die eerste tests.” Carlos Sainz, de teamgenoot van Verstappen in het komende seizoen, zal een dag eerder de eerste meters van de STR10 voor zijn rekening nemen.