scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Lorandi volgt pad van Max van karting naar F3

Gepubliceerd op 09 januari 2015 door Niels Hendrix

De Italiaanse karter Alessio Lorandi volgt het pad van Max Verstappen en waagt voor 2015 de sprong naar het FIA Formula 3 European Championship met Van Amersfoort Racing. De 16-jarige Lorandi zal in april zijn racedebuut in de autosport maken als hij bij de seizoensopener in Silverstone van start gaat.

De overeenkomst tussen Lorandi en het Nederlandse team volgt na vier tests op verschillende circuits met de VAR Dallara-Volkswagen. De eerste kennismaking was in oktober in Lausitz, waarna Lorandi een Formule Renault 2.0 testprogramma afwerkte.
Hij keerde terug naar de cockpit van de Van Amersfoort Racing F3-auto op Silverstone, Monteblanco en Valencia, voor hij zijn besluit nam in het diepe te springen.

Frits van Amersfoort liet tegenover Autosport.com weten: “Als ik het er met Max over heb, zegt hij altijd dat de enige die tijdens zijn kartcarrière bij hem in de buurt kwam Alessio Lorandi was. Dus hem moesten we hebben!” De teambaas vervolgt: “Toen hij op Lausitz voor het eerst voor ons reed, zagen we zijn onervarenheid, maar toen hij een paar weken later terugkeerde merkten we hoe goed hij was. Hij is een snelle coureur. We begrijpen dat dit een grote stap voor hem is, net als het voor Max was. Maar zelfs als Alessio een fractie presteert van wat Max heeft gedaan dan is het geweldig.”