scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max slaagt voor theorie-examen

Gepubliceerd op 09 januari 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen is vandaag voor het theoretisch examen van het rijbewijs geslaagd. Nu Max er in de relatief rustige winterperiode tijd voor had, is hij meteen aan de slag gegaan. Met 47 goede antwoorden uit 50 vragen, zat hij ver boven het in België vereiste minimum van 41 en heeft hij dus de eerste stap op weg naar zijn rijbewijs gezet. 

“Het viel me mee om het theorie-examen te halen”, aldus de 17-jarige Max. “Gisteren heb ik er zeven uur voor geleerd en vandaag ben ik ervoor geslaagd. Ik leer vlot, dus ik vond het niet moeilijk.”
De in België woonachtige Nederlander moet nu nog tot eind september wachten voor hij daadwerkelijk op kan voor het felbegeerde papiertje, legt hij uit. “In België moet je minimaal achttien jaar zijn om voor je praktijkexamen op te mogen gaan. Wel mag ik nu onder begeleiding autorijden, maar alleen in België.”

Ondertussen blijft Max zich intensief voorbereiden op zijn eerste Formule 1-seizoen. Fysiek gebeurt dat samen met een door Red Bull toegewezen personal trainer, die bij Max om de hoek is komen wonen en hem gedurende het jaar intensief zal begeleiden. Naast duurwerk krijgen met name zijn nekspieren speciale aandacht om straks alle g-krachten te kunnen weerstaan.

Max: “Sinds januari ben ik hard aan het werk met mijn personal trainer. Elke dag heb ik twee sessies van twee uur in de sportschool. Dat is best zwaar, maar onder andere door crosstraining gaat het de goede kant op met mijn nekspieren, armen, buik en rug. Dat ik voldoende kracht ontwikkel, is nu het belangrijkste. Het is pittig, maar ik heb het er graag voor over.”