Hierbij kunnen wij nu officieel bevestigen dat Jos Verstappen voor...

Gepubliceerd op 22 december 1998 door Verstappen Info Page

Hierbij kunnen wij nu officieel bevestigen dat Jos Verstappen voor komend seizoen een contract heeft getekend bij het net nieuw opgerichte Formule 1 test team van Honda. Gevraagd naar een eerste reactie op zijn nieuwe contract, reageerde Jos als volgt: "Reeds gedurende het afgelopen seizoen heb ik diverse kontakten met Honda gehad. Na de breuk met Stewart was dit gelijk de eerste optie maar ook gelijk de allerbeste die ik voorhanden had. De keuze bleek ook niet al te moeilijk, ik heb deze keuze bewust gemaakt omdat ik nu liever een jaar intensief ga testen om daarna eventueel in de twee daarop volgende jaren gelijk op top niveau te kunnen presteren."

Hoewel Honda via de Mugen-motoren zijdelings actief is in de Formule 1 sport, liggen de gloriejaren met McLaren reeds enige tijd achter ons. Op de vraag of het daarom niet moeilijk zal zijn om goed voor de dag te komen antwoordde Jos als volgt: "Een ieder kent de reputatie van Honda in de Formule 1, met minder dan winnen nemen ze geen genoegen. Ik ben trots, en vind het een grote eer dat Honda voor mij koos. Ik ben dan ook blij om samen met Honda, als coureur de eerste stappen te mogen zetten".

Jos wordt bij Honda herenigd met veel technici uit zijn jaar bij Tyrrell, "Het is werkelijk ongelooflijk met welk enthousiasme en motivatie alle Honda technici, Harvey Postlethwaite en Rupert Manwaring momenteel te werk gaan. Direct de eerste kontakten met hen waren hartverwarmend".

Via de Italiaanse pers lekte uit dat reeds vorige week de eerste test sessie plaats vond op het circuit van Vairano (Italië). Hoewel de weersomstandigheden niet meewerkte (dichte mist) bleek Jos toch in staat om een aantal rondes met de huidige test auto af te leggen. Jos daarover: "De eerste kennismaking met de auto was zeer speciaal. Tijdens de shake down was het erg mistig met een zicht van minder dan 50 meter. Maar ik kan iedereen verzekeren dat mijn eerste indruk van de nieuwe Honda motor op zijn zachtst gezegd zeer indrukwekkend was". Over het verdere verloop van deze eerste kennismaking vertelde Jos "Het is werkelijk ongelooflijk dat bij de start van het project, we zonder enig probleem de eerste shake down test hebben kunnen afwerken. Dat bewijst toch maar weer dat Honda het project zeer professioneel aanpakt".

Op de vraag of hij er niet tegenop ziet om een seizoen zonder races door te brengen reageerde Jos als volgt: "Ik kijk uit naar een seizoen met heel veel test kilometers en zie het als een schitterende mogelijkheid om een auto te ontwikkelen richting mijn eigen rijstijl. Nogmaals, ik kies bewust voor een jaar testen bij een goed georganiseerd en professioneel team met een goede kans om uiteindelijk vooraan mee te kunnen strijden".

Honda had reeds eerder aangekondigd dat ze van plan was om terug te keren in de Formule 1. Hierbij was echter nooit een datum genoemd waardoor er met name in Japan veel gespeculeerd werd. Gisteren heeft Honda officieel aangekondigd dat ze in het jaar 2000 wil terugkeren in de Formule1. De organisatie van het team is vergelijkbaar met dat van Ferrari volgens Honda President Hiroyuki Yoshino, dit betekend dat Honda niet alleen de motor levert, maar ook zelf het chassis bouwt en zelf het management voor het team uitvoert.

Volgens het persbericht van Honda verwachten ze overigens niet gelijk in het jaar 2000 de wereldtitel binnen te kunnen halen, maar streven ze er wel naar om binnen 3 jaar één van de titelkandidaten te zijn.