Hier is hij dan!! De nieuwe Tyrrell 025.

Gepubliceerd op 20 januari 1997 door Bianca Zoon


Hier is hij dan!! De nieuwe Tyrrell 025.

De auto werd vandaag op de klanken van de Carmina Burana van Carl Orff in Londen gepresenteerd . De nieuwe Tyrrell is nagenoeg compleet met de computer ontworpen. Iets wat het team al sinds 1989 doet. Volgens de ontwerper van de auto, dr. Harvey Postlethwaite is de wagen een logische doorontwikkeling van het vorige model.
Wat opvalt aan de auto is de ophanging van de voorspoiler. Deze bestaat uit slechts één enkele vin, dit in tegenstelling tot andere F1 ontwerpen. Om de sterkte van dit ontwerp te bewijzen gingen er twee personen op de vleugel staan, uiteraard hield het ontwerp zonder problemen.
De Ford Cosworth V8 motor die dit jaar achterin de Tyrrell ligt heeft volgens de technici nu al 8% meer vermogen dan vorig jaar. Het streven van Ford is om in het komende seizoen een vermogenswinst van 15% te boeken.
In tegenstelling tot eerdere geruchten staat de auto op Goodyear rubber.
Jos zal in 1997 gaan rijden met startnummer 18. Tijdens de fotosessie zat Jos even in de nieuwe 025. Hij verklaarde dat hij voldoende ruimte had, alleen de pedaalafstelling zou nog iets veranderd moeten worden.

Teameigenaar Ken Tyrrell sprak op de presentatie de wijze woorden:"The future is bright, the future is black and white", wat natuurlijk slaat op de kleuren van de nieuwe auto. Hij benadrukte ook dat Tyrrell het sterkste rijdersduo sinds een hele lange tijd heeft.

Meer foto's van de nieuwe Tyrrell staan op onze Tyrrell pagina.
Verder werd vandaag bekend dat RTL 4 de Formule 1 uitzendingen gaat verzorgen in 1997. De fans in Nederland en België kunnen opnieuw vertrouwen op het deskundige commentaar van Olav Mol en Allard Kalff. RTL zal alle Grand Prix live uitzenden en tijdens de Europese races rechtstreeks verslag doen van de kwalificatie trainingen. RTL4 heeft een contract voor 1 jaar afgesloten.

Verder gingen de andere teams gewoon door met het testen van hun nieuwe bolides. In Jerez hadden Stewart, Ferrari en McLaren te kampen met aanhoudende regen. Laten we hopen dat Tyrrell woensdag beter weer heeft bij de eerste test op Silverstone.