scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sebastien Buemi ook in 2015 reservecoureur bij Red Bull

Gepubliceerd op 23 december 2014 door Johan Peeters

Sebastien Buemi zal ook in 2015 reserve- en testcoureur zijn bij het team van Red Bull Racing. Nadat de Zwitser op zondag dit nieuws zelf al wereldkundig maakte, volgde de officiële bevestiging van het team van Red Bull Racing op dinsdagmiddag.

Buemi reed in de periode tussen 2009 en 2011 voor Scuderia Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. Voor het team uit Faenza stond hij gedurende deze periode 55 keer aan de start van een Grand Prix.

Bij Scuderia Toro Rosso werd Buemi na het seizoen 2011 bedankt voor bewezen diensten. Hij keerde daarna bij Red Bull Racing terug om daar de rol van reserve- en testcoureur op zich te nemen. Na drie seizoenen in deze rol komt er volgend jaar nog een vierde bij.

"We zijn erg blij dat Sebastien opnieuw onze reserverijder zal zijn. Hij is al aardig wat jaren nauw aan het team verbonden. We hechten veel waarde aan zijn vaardigheden als coureur en vinden het erg fijn om met hem samen te werken. Zijn ervaring is de afgelopen jaren van onschatbare waarde gebleken en het is geweldig dat we met hem nog een wereldkampioen in het team hebben", aldus  teambaas Christian Horner in een persbericht.

Buemi werd eerder dit jaar samen met Anthony Davidson kampioen in het World Endurance Championship met Toyota. Ook rijdt hij voor het team van DAMS in het Formula E-kampioenschap.