Max wint NOC*NSF Young Talent Award

Gepubliceerd op 16 december 2014 door Johan Peeters

Nadat Max Verstappen op maandagavond nog naast de titel Limburgse Sportman 2014 greep, was het op dinsdagavond tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala wel raak. Max won, als eerste autosporter ooit, de Young Talent Award en is daarmee de opvolger van Mathieu van der Poel die deze prijs vorig jaar in de wacht sleepte. Max had in zijn categorie concurrentie van mountainbiker Michiel van der Heijden en roeister Ilse Paulis. Zij werden dit jaar beiden wereldkampioen bij de junioren.

Omdat Max vanwege verplichtingen elders zelf niet bij het gala aanwezig kon zijn, werd de prijs opgehaald door Huub Dubbelman, de voorzitter van de KNAF. De KNAF is de Nederlandse autosportbond en vertegenwoordigt de belangen van meer dan 7.000 actieve autosporters. De KNAF is aangesloten bij het NOC*NSF en maakt internationaal deel uit van de FIA.

Huub Dubbelman maakte van de gelegenheid gebruik om de sporters en vakjury namens de familie Verstappen te bedanken. Hij voegde hier nog aan toe ervan overtuigd te zijn dat Max ons veel interessante autosportmomenten gaat brengen in de toekomst.

Max werd genomineerd na een geweldig eerste jaar in de autosport, waarin hij met tien overwinningen in het FIA Formula 3 European Championship en een derde plaats in de eindrangschikking, een ijzersterke indruk achterliet. Tevens won hij de Zandvoort Masters.

Zijn sterke optreden bezorgde hem voor volgend jaar een plek in de hoogste klasse van de autosport. In maart 2015 zal hij in Melbourne namelijk voor Scuderia Toro Rosso, als jongste debutant ooit, aan de start staan van zijn eerste race in het wereldkampioenschap Formule 1.

Na het gala krijgen we een blije Max aan de telefoon. “Jammer dat de verbinding tijdens de uitzending zo slecht was, maar het is mooi dat ik van het NOC*NSF de Young Talent Award 2014 heb gekregen na mijn sterke seizoen in het Europese Formule 3-kampioenschap en mijn zege bij de Zandvoort Masters. Het mooie aan deze titel is dat de winnaar niet alleen door een vakjury maar ook door topsporters is gekozen. Dat maakt het voor mij extra waardevol. Volgend jaar hoop ik als Formule 1-coureur bij Scuderia Toro Rosso te kunnen laten zien dat ik deze award niet voor niets heb gekregen. Daar ga ik mijn best voor doen.”

Max is op dit moment in Engeland om daar op woensdag testwerk te verrichten in de simulator bij Red Bull Racing in Milton Keynes. Na woensdag is de agenda voor Max tot begin volgend jaar leeg. De snelle Limburger zal de feestdagen waarschijnlijk thuis doorbrengen. “Even een paar dagen lekker thuis is ook wel eens prettig”, aldus Max.

Als je geen video van de Verstappens wilt missen, is het raadzaam je op ons YouTube kanaal te abonneren: https://www.youtube.com/user/VerstappenForum