scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Alonso en Button door McLaren bevestigd

Gepubliceerd op 11 december 2014 door Niels Hendrix

Als laatste Formule 1-team heeft McLaren eindelijk de knoop doorgehakt over haar rijdersbezetting voor 2015. Dat Fernando Alonso daar deel van uit zou maken, was al maanden een publiek geheim. Het dilemma bleek wie dan zijn teamgenoot moest worden. Dat is Jenson Button geworden, die de voorkeur kreeg boven Kevin Magnussen.

McLaren heeft gekozen voor de ervaring van 34-jarige Button, die afgelopen seizoen bovendien veel meer punten scoorde dan Magnussen, die overigens ook een uitstekend debuutseizoen kende met de tweede plaats in zijn debuutrace als hoogtepunt. De Deen blijft bij de Britse renstal aan als reservecoureur.

Alonso kwam de afgelopen vijf jaar uit voor Ferrari en al eerder in 2007 voor McLaren. In dat jaar won de nu 33-jarige Spanjaard vier maal en eindigde hij met evenveel punten als teamgenoot Lewis Hamilton als derde in het kampioenschap. De verhoudingen tussen Alonso en zijn werkgever verslechterden echter gedurende het seizoen, waarna hij na één jaar naar Renault terugkeerde.
In 2015 is Alonso dus terug bij McLaren, dat voor het eerst sinds 1992 weer met Honda-motoren rijdt.