Glibberen en glijden op Genk voor Victoria

Gepubliceerd op 06 december 2014 door Niels Hendrix

Het was zaterdag op Genk glibberen en glijden voor Victoria Verstappen, die onder toeziend oog van vader Jos op een Rotax Max-kart aan het trainen was. De 15-jarige dame betrad het Belgische circuit op een gloednieuwe kart van Intrepid, die Jos voor zijn dochter in Italië had opgepikt toen hij toch daar was voor de test van Max op Imola.

Ondanks dat het de hele dag droog was, begon de ochtend op een natte baan. De bijzonder listige omstandigheden maakten het zelfs voor de ervaren coureurs lastig, laat staan voor Victoria, die pas een paar maanden serieus aan het karten is. Een paar slippertjes schrokken haar echter niet af en terwijl de baan opdroogde, ging ook Victoria zienderogen vooruit en alsmaar sneller rond.

“Ik heb nog veel te leren”, aldus de onervaren Victoria, die op een in Red Bull livery getooide kart onderweg was. “Mijn vader geeft me een hoop nuttige aanwijzingen, vooral over het rijden van lijnen en het aansnijden van bochten. Het gaat al steeds beter. Ik vind het erg leuk en ben heel blij met mijn nieuwe Intrepid-kart!”

Jos waakt ervoor te hoge verwachtingen te creëren: “Vergeet niet dat Victoria pas net aan het karten is. Ze doet het absoluut goed, maar heeft nog veel te leren en een lange weg te gaan. Ze is nog totaal onervaren, dus we mogen niet verwachten dat ze het meteen net zo goed zal doen als haar broer.”

Over raceplannen is op dit moment nog geen duidelijkheid, zegt Jos: “We bekijken het stap voor stap. Zolang Victoria er plezier in heeft, gaan we door met karten. Wellicht gaat ze wedstrijden rijden, maar daar moeten we nog een definitieve beslissing in nemen.”

Klik hier voor het exclusieve fotoalbum van Victoria tijdens haar eerste dag op de Intrepid-kart.