scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vliegt van hot naar her naar Qatar

Gepubliceerd op 05 december 2014 door Niels Hendrix

De week van Max Verstappen is bijzonder druk en hectisch. De 17-jarige coureur is bijna elke dag in een ander land te vinden en vandaag is hij naar Qatar gevlogen om daar de 2014 FIA Prize-Giving Ceremony bij te wonen. Tijdens die prijzenceremonie worden alle nieuwe kampioenen uit de FIA-series gehuldigd en aangezien Max in de race is voor de FIA Action of the Year Award, is hij daarbij aanwezig.

Vorige week heeft Max na de testdagen in Abu Dhabi hard getraind. Vanuit Engeland is er een persoonlijke trainer aangesteld en de Scuderia Toro Rosso-coureur was daarmee het hele weekend in de sportschool te vinden. Behalve een eerste kennismaking met de trainer die volgend jaar het hele seizoen met Max op pad zal zijn, was het dus ook meteen voorbereidend werk op het winterprogramma.

Maandagmorgen toog Max in alle vroegte naar het Zwitserse Genève voor medische tests om vervolgens nog dezelfde dag naar München te vliegen. Vanuit daar is hij samen met zijn teamgenoot Carlos Sainz, als privéchauffeur, naar Salzburg in Oostenrijk gereden voor de live uitzending op Servus TV.

Beide heren zijn daarna weer teruggereden naar München, zodat Max op dinsdagochtend in het vliegtuig richting Italië kon stappen om op de Toro Rosso-fabriek in Faenza met de engineers te overleggen over de testdag op Imola. Helaas viel die op woensdag door de aanhoudende lichte regen volledig in het water.

Vanuit Imola is Max rechtstreeks naar Milton Keynes gevlogen om een dag in de simulator van Red Bull door te brengen. Het waren intensieve uren, waarin veel ronden werden afgelegd, alles in nauw overleg met de Toro Rosso-engineers die ook ter plekke waren. De werkdag op donderdag duurde tot 18 uur, waarna de volgende vlucht wachtte.

Op de luchthaven van Heathrow stond manager Raymond Vermeulen de jonge coureur al op te wachten om samen – inclusief smoking – de reis naar Doha in Qatar te ondernemen. Daar is behalve een exclusief feest ook de traditionele FIA prijzenceremonie tijdens een galadiner. Daar zullen we later nog over berichten.

Wie denkt dat de drukte voor Max daarmee achter de rug is, heeft het mis. Want ook in de komende week kan de wereldreiziger nog de nodige vlieguren gaan bijschrijven…