scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max kijkt uit naar kans om op Abu Dhabi te testen

Gepubliceerd op 21 november 2014 door Niels Hendrix

Ondanks dat Max Verstappen pas vanaf volgend Formule 1-seizoen daadwerkelijk Scuderia Toro Rosso-coureur zal zijn, is de 17-jarige Nederlander al vanaf het begin van de week in Abu Dhabi, waar de seizoensfinale - met dubbele punten - verreden wordt.

Vrijdag keek Max vanuit de pitbox toe hoe Jean-Eric Vergne en Daniil Kvyat hun vrije trainingen opbouwden en was hij aanwezig bij de besprekingen met de engineers. Komende dinsdag en woensdag krijgt Max twee volle dagen de tijd om in de STR9 te testen en ter voorbereiding op volgend jaar kilometers te maken.

Max zegt daar over: “Ik zal hier in Abu Dhabi beide dagen van de test rijden, zowel op dinsdag als op woensdag. Dat is een geweldige kans. Niet alleen om het circuit te leren kennen zoals ik dit jaar al eerder bij een paar Grands Prix heb gedaan, maar ook om echt flink aan het werk te kunnen gaan met daarbij veel meer tijd op de baan. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een raceafstand in een Formule 1-auto afgelegd en hopelijk krijg ik daar volgende week de kans toe.”