scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Officieel: Vettel naar Scuderia Ferrari

Gepubliceerd op 20 november 2014 door Niels Hendrix

Sebastian Vettel rijdt in 2015 voor Ferrari, zo heeft de Italiaanse renstal officieel bevestigd. Onder het motto “één eruit, één erin” is na het eerder op de dag bekend gemaakte vertrek van Fernando Alonso nu de komst van de Duitser aangekondigd. Vettel heeft een contract voor drie seizoenen bij Scuderia Ferrari ondertekend en hij wordt daarmee de teamgenoot van Kimi Raikkonen.

“De volgende fase in mijn Formule 1-carrière is bij Ferrari en daarmee komt er voor mij een levenslange droom uit”, aldus Vettel, die de laatste zes jaar voor Red Bull reed. “Michael Schumacher was vroeger, toen hij in een rode wagen reed, altijd mijn grootste idool en het is een enorme eer dat ik nu de kans krijg om een Ferrari te rijden."

In het in typische Ferrari-stijl opgemaakte persbericht vervolgt Vettel: “Ik heb al een kleine voorproef gekregen van wat het Ferrari-gevoel inhoudt, toen ik in 2008 op Monza mijn eerste overwinning behaalde met een motor uit Maranello. Ferrari heeft een enorme traditie in deze sport en ik ben extreem gemotiveerd om het team weer naar de top te helpen. Daar zal ik mij met hart en ziel voor inzetten."

Ferrari-teambaas Marco Mattiacci hoopt met het aantrekken van Vettel weer races te gaan winnen. Hij zegt: “Ferrari heeft besloten haar vertrouwen te geven aan de jongste meervoudig wereldkampioen uit de geschiedenis van de Formule 1. In F1-termen is Sebastian Vettel een unieke combinatie van jeugdigheid en ervaring. Hij bezit ook het gevoel voor teambelang, dat onbetaalbaar is als hij samen met Kimi de uitdaging aangaat om zo snel mogelijk weer vooraan te rijden. Net als Sebastian beschikken we allen over dezelfde honger naar succes, enthousiasme, een sterke werklust en vastberadenheid. Dat zijn de benodigde ingrediënten voor alle Scuderia-teamleden om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Ferrari te kunnen schrijven."