scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bevestiging van vertrek Alonso bij Ferrari

Gepubliceerd op 20 november 2014 door Niels Hendrix

Eindelijk heeft Ferrari bevestigd wat iedereen al wist: Fernando Alonso rijdt komend weekend zijn laatste race voor Ferrari. Na vijf jaar bij het Italiaanse team in dienst te zijn geweest, waarin elf zeges en 44 podiumposities werden behaald, verlaat de Spanjaard na Abu Dhabi de renstal.

In 2010 stapte Alonso na twee seizoenen Renault over naar Ferrari. De wereldkampioen van 2005 en 2006 was enkele malen dicht bij een derde wereldtitel, maar telkenmale was Sebastian Vettel hem te snel af. Met zijn laatste race nog voor de boeg heeft Alonso in totaal 1.186 punten bijeen gereden voor Ferrari.

"Dit is geen gemakkelijke dag voor me, want hoewel ik altijd met veel enthousiasme en vastberadenheid naar de toekomst kijk, komt er na dit seizoen een eind aan mijn avontuur bij Ferrari”, aldus Alonso over zijn vertrek. “Het was een moeilijke beslissing voor me, waarbij mijn liefde voor Ferrari van begin tot eind het belangrijkste geweest is. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik op ieder moment van mijn carrière mijn eigen keuze heb kunnen maken en dat is nu weer het geval. Ik wil het team bedanken voor het begrip daarvoor."

"Ik verlaat Ferrari na vijf jaar, waarin ik het uiterste uit mezelf heb gehaald en mijn eigen grenzen heb verlegd. Ook heb ik mezelf bewezen als teamspeler, het belang van het team was voor mij altijd leidend. Ik ben trots op de prestaties die we samen hebben bereikt. Dankzij iedereen in Maranello zijn we drie keer tweede geworden in het kampioenschap, waarbij ik twee keer tot de laatste race kon strijden om de titel. Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat ik in deze vijf seizoenen enkele van de mooiste momenten van mijn carrière beleefd heb. Het voelt meer als een familie dan een groep vrienden die ik achter laat. Ik kijk met veel enthousiasme naar de toekomst, wetende dat een deel van mijn hart altijd bij Ferrari zal liggen. Ik wil iedereen van het team enorm bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Vanzelfsprekend richtte Scuderia Ferrari ook een woord van dank aan Alonso. Marco Mattiacci laat als teambaas weten: "Tussen al die fantastische coureurs die voor Ferrari hebben gereden, zal Alonso altijd een speciale plek innemen. We willen hem hartelijk bedanken voor wat de afgelopen vijf jaar een geweldig avontuur met Ferrari is geweest, waarin het twee keer heel dicht bij het winnen van het wereldkampioenschap is gekomen. Ik weet zeker dat een fantastisch coureur als Fernando Ferrari altijd een warm hart zal blijven toedragen en ik verwacht dat Fernando ook in de toekomst in hoog aanzien blijft staan bij de Ferrari-fans."