scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vermaakt zich in Abu Dhabi

Gepubliceerd op 18 november 2014 door Niels Hendrix

Afgelopen weekend racete Max Verstappen nog door de straten van Macau, maar ondertussen is hij alweer in Abu Dhabi. Van zijn laatste Formule 3 optreden haastte hij zich meteen naar het Yas Marina Circuit, voor zijn volgende meters in de Formule 1.

De 17-jarige Red Bull Junior is inmiddels een wereldreiziger geworden. Gelukkig was dit keer de gehele reis van begin tot eind keurig geregeld door Scuderia Toro Rosso. Max reisde samen met zijn manager eerst met de boot van Macau naar Hong Kong, om vanuit daar de taxi naar het vliegveld te nemen. Na negen uur vliegen werd de eindbestemming Abu Dhabi bereikt, de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten. Vannacht rond één uur lokale tijd kon er eindelijk ingecheckt worden bij het hotel.

   

Dinsdag bood ruimte voor ontspanning en met Ferrari World Abu Dhabi om de hoek bij het circuit, had Max het snel geschoten. Het grote indoor pretpark op Yas Island bevat diverse winkelketens, restaurants en allerlei vormen van entertainment. Maar de meeste tijd werd doorgebracht in de twintig attracties gericht op liefhebbers van snelheid en autosport in het bijzonder.
Met de snelste achtbaan ter wereld – Formula Rossa, die 240 km/uur en een maximale hoogte van 52 meter haalt – een kartbaan en F1-simulatoren werd de dag een waar feestje voor Verstappen junior.

De dinsdag werd na een bezoek aan het zwembad en de sportschool afgesloten met een voedzaam diner om bij te tanken. Woensdag heeft Max namelijk een sportieve dag op het programma staan. Dan wordt er weer hard getraind met onder andere een zwemsessie in de ochtend en hardlopen in de avond, wanneer de ergste hitte van de dag voorbij is.