scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vierde in tweede vrije training Macau

Gepubliceerd op 14 november 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft zichzelf in de tweede en laatste vrije training in aanloop naar de Formule 3 Macau Grand Prix een goede dienst bewezen door de vierde tijd te klokken. De Van Amersfoort Racing-coureur zat daarbij op precies een halve seconde achterstand van Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport).

De Zweed had net twee nieuwe banden onder zijn Dallara-Mercedes laten monteren en noteerde de snelste tijd, om een ronde later bij Maternity te crashen en met nog negen minuten te gaan een rode vlag te veroorzaken. Dat was de enige tijdens de 40 minuten durende sessie.
Jordan King reed zijn Carlin naar de tweede tijd en was de snelste van de rijders die op gebruikte Yokohama banden bleven. Esteban Ocon pakte P3 voor SJM Theodore Racing by Prema.

Verstappen junior sprong met een 2:12.243 in zijn Dallara F314 Volkswagen vlak voor het einde van de tweede vrije training naar de vierde positie. Dat was in zijn vijftiende van zijn zestien gereden ronden op de ruim zes kilometer lange ommuurde baan.

Na afloop liet Max weten: "De vrije training op vrijdag is goed verlopen. De balans van de auto klopte nog niet helemaal, we proberen ons altijd te verbeteren, maar op zich ben ik tevreden met die vierde tijd. We leren steeds meer over Macau, zowel het team als ikzelf."

Naast Rosenqvist werden weer verschillende rijders eraan herinnerd hoe meedogenloos het stratencircuit in de gokstad is. Antonio Fuoco (SJM Theodore Racing by Prema) raakte al na twee ronden de vangrail bij Fishermen’s Bend. Zijn auto raakte flink beschadigd maar de Italiaan stapte ongedeerd uit. Ook zagen we de Brit Sam MacLeod de pitstraat binnen komen met schade na de muur geraakt te hebben op de berg.

Klik hier voor een beknopt overzicht van alle informatie over de Macau Grand Prix, het tijdschema en links naar live timing en stream.

Uitslagen (vrijdag 14 november) Formule 3 Macau Grand Prix:
Uitslag tweede vrije training