scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max zevende in eerste vrije training Macau

Gepubliceerd op 13 november 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen is als zevende geëindigd in de eerste vrije training voor de Formule 3 Macau Grand Prix. In de veertig minuten durende sessie reed de Van Amersfoort Racing coureur zestien ronden op het ruim zes kilometer lange circuit en kwam tot een tijd van 2:15.425.
Lucas Auer was donderdagochtend de snelste gedurende de uitgestelde vrije training en 0.780 seconden sneller dan Verstappen junior.

De Mücke Motorsport coureur wisselde met Carlin rivaal Tom Blomqvist gedurende het grootste gedeelte van de sessie de eerste positie af. Maar Blomqvist werd op het einde door zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi naar de derde stek verwezen.

De snelste rondetijden werden gereden nadat er kortstondig een rode vlag werd gezwaaid, toen Mitsunori Takaboshi zijn auto bij Moorish Hill in de vangrail had gezet. Esteban Ocon had de pech als een van de eersten daar bij uit te komen en toucheerde de gestrande B-Max Racing auto. Daardoor beschadigde de linker voorwielophanging van Ocon en was zijn training voorbij.

Er waren nog meer incidenten. De eerste vrije training begon al met ongeveer een uur vertraging, omdat er reparatiewerkzaamheden moesten worden uitgevoerd aan een beschadigde vangrail bij Police door een voorgaande sessie van een andere raceklasse. Dat gedeelte van de aan bleek ook voor de F3-coureurs listig. Sam MacLeod (TOM’s) crashte daar een kwartier na het op groen gaan van het licht.

In navolging van Takaboshi crashte Spike Goddard op dezelfde plek met nog enkele minuten op de klok. Maar het grootste ongeluk kwam op naam van Dan Wells, die zijn Toda Racing auto in de vangrail spinde bij Fisherman’s Bend. Zijn Dallara liep flinke schade op aan de achterzijde, maar de coureur kon ongedeerd uitstappen. Zo deed het roemruchte stratencircuit Circuito Da Guia in Macau haar naam weer eer aan.

Klik hier voor een beknopt overzicht van alle informatie over de Macau Grand Prix, het tijdschema en links naar live timing en stream.

Uitslagen (donderdag 13 november) Formule 3 Macau Grand Prix:
Uitslag eerste vrije training