scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max hoopt op regen in Brazilië

Gepubliceerd op 05 november 2014 door Johan Peeters

Aankomend weekend staat er voor Max Verstappen wederom een deelname aan de eerste vrije training voorafgaand aan een Grand Prix op het programma. Ditmaal zal hij op het circuit Autódromo José Carlos Pace, ook wel bekend als Interlagos, acte de présence geven. In alweer zijn derde vrije training zal hij ook deze keer in de Scuderia Toro Rosso van Jean-Eric Vergne plaatsnemen.

"Ik heb tot nu toe twee vrije trainingen achter de rug en mijn vertrouwen wordt met elke afgelegde ronde groter. Ik moet echter wel in het achterhoofd houden dat ik in de auto van Jean-Eric onderweg ben en dus zal ik niet tot het maximum gaan, want ik moet er wel zeker van zijn dat ik aan het einde van de sessie nog een wagen aan hem terug kan geven", aldus Max. “Ik moet toegeven dat er voor mij op het vlak van de banden nog het meeste te leren valt. Ik had niet verwacht dat dit aspect zo lastig zou zijn.”

Max heeft in de simulator van Red Bull al kennis gemaakt met het circuit van Interlagos. "Het lijkt me een erg interessante baan. Ze zeggen dat er in deze tijd van het jaar altijd kans is op regen in Sao Paulo en om eerlijk te zijn zou ik er best blij mee zijn als het gaat regenen op vrijdagmorgen. Ik heb namelijk nog niet onder natte omstandigheden gereden in STR9. Het zou dus een nuttige ervaring zijn."