scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max en Vergne zien voordelen om elkaars teamgenoot te zijn

Gepubliceerd op 31 oktober 2014 door Niels Hendrix

Scuderia Toro Rosso heeft na de promotie van Daniil Kvyat naar Red Bull Racing, die daar Sebastian Vettel gaat vervangen, nog niet bekend gemaakt wie de teamgenoot wordt van Max Verstappen. Naast de leden van Red Bull Junior Team, te weten Carlos Sainz Junior, Alex Lynn en Pierre Gasly, is ook Jean-Eric Vergne als huidige Toro Rosso-coureur nog in de race om het stoeltje.

Gevraagd of Max de voorkeur geeft aan een ervaren teamgenoot voor zijn debuutseizoen in de Formule 1 laat hij vanuit Austin aan Autosport.com weten: “Voor het team is het beter om een ervaren coureur te hebben, dus ik denk dat het ’t beste zou zijn als Vergne blijft. Voor mijzelf zou dat ook beter zijn, omdat hij veel ervaring heeft en mij in mijn ontwikkeling kan helpen. Hij is een relaxte en geschikte kerel. Hij is vriendelijk tegen mij en dat waardeer ik erg, dus hopelijk kunnen we volgend jaar samenwerken.”

Welke beslissing Toro Rosso uiteindelijk ook neemt, Max hoopt dat Vergne een plek in de Formule 1 houdt, bij welk team dan ook: “Ik vind dat Vergne veel talent heeft, anders zou hij ook niet in de Formule 1 rijden. Dus ja, hij verdient het om te blijven.”

De Fransman liet een dag eerder al weten: “Er zijn veel voordelen als ik blijf. Red Bull ziet Max als een groot talent en ik denk dat hij van mij kan leren net zoals Kvyat dit jaar heeft gedaan. Dat is een win-win situatie voor iedereen. Maar die beslissing voor volgend jaar staat nog open en het enige wat ik kan zeggen is dat ik verder wil gaan met Toro Rosso. We zullen zien wat er de komende dagen en weken gebeurt.”

“Ik denk dat blijven de beste optie voor het team en mijzelf is. We hebben samen Toro Rosso opgebouwd”, legt Vergne uit. “Toen ik begon stond er een compleet nieuw team met een nieuwe technisch directeur en veel nieuwe mensen. Het plan was om binnen een paar jaar tot de top van het middenveld te behoren. We komen in de buurt en ik denk dat het voor ons allemaal erg belangrijk is om op deze weg door te gaan.”

Vergne besluit: “Dit jaar hebben we veel punten verloren door mijn uitvalbeurten. Als die er volgend jaar niet zijn en we de auto verbeteren, staan we er sterk voor. Ik denk dat we volgend jaar een erg sterk team kunnen zijn als we bijeen blijven.”