scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toestand Bianchi onveranderd kritiek maar stabiel

Gepubliceerd op 30 oktober 2014 door Niels Hendrix

Vier weken na zijn weerzinwekkende crash op Suzuka heeft het Marussia Formule 1-team namens de familie van Jules Bianchi een nieuwe verklaring naar buiten gebracht. De medische toestand van Bianchi blijft onveranderd kritiek maar stabiel.

“Aanstaande zondag is het vier weken geleden sinds Jules’ ongeluk en hij ligt sindsdien in het Mie General Medical Center in Yokkaichi”, aldus het persbericht. “Zijn toestand wordt door de medische professionals nog altijd als kritiek maar stabiel aangeduid. Hoewel we geen nieuwe informatie kunnen verstrekken, zien we dat mensen van over de hele wereld in groten getale Jules steunen in zijn gevecht. Aan al zijn fans met hun onverminderde stroom berichten zijn we het verschuldigd enige informatie te geven, hoe summier dan ook.”

“Jules blijft vechten. Hoewel er suggestieve berichten omtrent het behandelplan van Jules zijn opgedoken, blijft hij voorlopig dit gevecht hier in Yokkaichi leveren. We gaan stap voor stap verder.”

“We willen tijdens deze moeilijke periode nogmaals onze oprechte dank uitspreken voor het geduld en begrip richting onze familie. We zijn in de wetenschap dat Jules de best mogelijke hulp krijgt in het Mie General Medical Center met de artsen ter plaatse die voortdurend in contact staan met de neurochirurgen van de University La Sapienza in Rome en professor Gerard Saillant, voorzitter van de FIA Medical Commission.”

“We zullen een volgende update brengen wanneer de tijd daar rijp voor is. We willen iedereen die Jules in zijn gedachten en gebeden heeft hartelijk bedanken.”