Max maakt kennis met Circuit of the Americas

Gepubliceerd op 29 oktober 2014 door Niels Hendrix

Ter voorbereiding op zijn tweede vrijdagtraining heeft Max Verstappen woensdag Circuit of the Americas verkend. Dat deed de Red Bull Junior te voet samen met zijn Scuderia Toro Rosso race-engineer Xevi Pujolar en performance engineer Olivier Helvig.

“Eerst heb ik samen met mijn engineer een bespreking gehad, waarin we de vrijdagtraining van Suzuka hebben doorgesproken. Aan de hand van mijn feedback van toen, gaan we daar nu mee aan de slag hier in Austin”, vertelt Max vanuit de Verenigde Staten van Amerika. “Vandaag heb ik ook even in de auto gezeten, omdat er nog enkele zaken met betrekking tot mijn zitpositie moesten worden opgemeten. Daarna hebben we samen een trackwalk gedaan om het circuit te verkennen.”

Aanstaande vrijdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) mag Max gedurende anderhalf uur aan de slag in de Toro Rosso Formule 1-auto tijdens de eerste vrije training. Zijn doel is ten opzicht van Japan niet gewijzigd. Max: “Zoveel mogelijk rondjes rijden is het belangrijkste voor mij. Meer en meer gewend raken aan deze F1-auto en meters maken ter voorbereiding op volgend jaar, dat is het doel. Ik ga daarbij niet tot het uiterste, want veel tijd rijdend doorbrengen staat voorop.”