scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt vooruit op Circuit of the Americas

Gepubliceerd op 27 oktober 2014 door Niels Hendrix

Aanstaande vrijdag zal Max Verstappen voor de tweede maal tijdens een Grand Prix weekend aan de slag gaan voor Scuderia Toro Rosso als hij tijdens de eerste vrije training de auto van Jean-Eric Vergne overneemt. Dit maal maakt de 17-jarige Nederlander zijn opwachting op Circuit of the Americas, dat namens de USA de gastheer is voor het Formule 1-circus.

Max blikt vooruit: “Ik kijk ernaar uit om voor het eerst sinds Japan weer in de STR9 te kunnen stappen. Ik heb Sochi gemist, omdat ik dat weekend in Imola was voor de voorlaatste ronde van het Europese Formule 3 kampioenschap. Een week later in Hockenheim won ik één van de drie races en eindigde ik als derde in het kampioenschap. Ik rijd nog één race in een F3-auto, want ik neem deel aan de F3 Macau Grand Prix. Dat is een hele speciale race op een bijzondere baan en een race die ik erg graag wil winnen, helemaal omdat ik eerder dit jaar al de Zandvoort Masters won, de andere ‘klassieker’ op de F3-kalender.”

Max vervolgt: “Voor ik richting Austin ging, heb ik op de simulator op Macau gereden en ook tijd besteed ter voorbereiding op Austin. Circuit of the Americas ziet er uitdagend uit met interessante bochten zoals de eerste waar je blind in gaat. Ik ben niet eerder in Austin geweest, hoewel ik wel in de USA heb geracet op mijn kart en er op vakantie ben geweest. Na mijn optreden in de eerste vrije training in Suzuka, moest ik weer snel richting Europa, maar dit keer blijf ik tot aan Brazilië bij het team. Zodoende krijg ik de kans veel meer te leren door bij alle besprekingen aanwezig te zijn en in het algemeen het team beter te leren kennen.”

De eerste vrije training van de GP van USA is vrijdag 31 oktober van 16.00 - 17.30 uur (Nederlandse tijd). Zie ook onze kalender.