Max in de simulator voor laatste race in de Formule 3

Gepubliceerd op 24 oktober 2014 door Johan Peeters

Na een succesvol afgesloten seizoen in het FIA Formula 3 European Championship, waarin Max Verstappen tien overwinningen en de derde plek in het kampioenschap voor zich opeiste, staat er voor hem in de Formule 3 van 13 t/m 16 november alleen nog de F3 Macau Grand Prix op de agenda. Echter tijd om zich te vervelen heeft het 17-jarige talent niet. Voor zijn laatste race in de Formule 3 staan er nog twee vrijdagtrainingen in de Formule 1 gepland.

Nadat hij begin deze week op de Lausitzring in zijn Van Amersfoort Racing Formule 3-auto in voorbereiding op de race in Macau al het nodige testwerk deed, mocht Max op vrijdag in de simulator van Red Bull in het Engelse Milton Keynes plaatsnemen om het circuit van Macau alvast te leren kennen.

Het Circuito da Guia is een stratencircuit in de Chinese bestuursregio Macau. De lengte bedraagt 6.200 meter en het hele circuit is omgeven met geel-zwart geschilderde vangrails en kent geen uitloopstroken. Kosten noch moeite worden gespaard om Max tot in de puntjes op zijn laatste Formule 3-race voor te bereiden. Zo is de F1-simulator van Red Bull voorzien van Formule 3-software om de werkelijkheid zo goed als mogelijk te benaderen.

We spreken Max als hij in de auto zit die hem naar het vliegveld brengt. “Ik heb vandaag veel rondjes in de simulator kunnen doen. Het duurt wel even voordat je hard kunt gaan op het circuit van Macau, maar uiteindelijk zag het er goed uit”, vertelt Max. “Het is een lastige baan door een aantal blinde bochten. Ik ben blij dat ik hier alvast heb kunnen oefenen voordat ik met een echte auto de baan op kan.”

Aanstaande maandag vliegt Max al naar de Verenigde Staten om op vrijdag 31 oktober de eerste vrije training voor de Grand Prix Formule 1 in Austin voor zijn rekening te nemen. Wederom zal hij in de Scuderia Toro Rosso van Jean Eric Vergne plaatsnemen voor de 90 minuten durende sessie.