scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Terugblik van Max op Europees F3-seizoen 2014

Gepubliceerd op 19 oktober 2014 door Niels Hendrix

Het was een sprong in het diepe die Max Verstappen begin 2014 deed, toen hij vanuit de karts via drie weken Floriada Winter Series naar Formule 3 stormde. Het FIA Formula 3 European Championship werd ingezet als “leerjaar” maar gedurende het seizoen bleek de Van Amersfoort Racing-coureur in staat om mee te strijden voor het kampioenschap.

Uiteindelijk is Max na 33 races met tien zeges derde geworden in de eindstand, een puike prestatie voor de autosport rookie, bevestigt hij zelf: “Het was een super seizoen! Daar had ik vooraf wel voor getekend. Met tien overwinningen, de meeste van iedereen, hoor je mij niet klagen.”

“We begonnen het seizoen als een leerjaar, maar op een gegeven moment was ik zelf ontevreden met een tweede of derde plek, terwijl ik aan het begin van het seizoen enorm blij was met zulke resultaten”, vervolgt Max. “Dat omslagpunt lag al voor Spa-Francorchamps.”
“Mijn meest memorable race was de derde op Spa-Francorchamps”, aldus Max, die daar met een sensationele inhaalmanoeuvre vanaf de derde positie naar de leiding ging. “Dat was een hele mooie race waar ik het meest van heb genoten.”

Na een hattrick op Spa-Francorchamps deed Verstappen junior dat nogmaals dunnetjes over op de Norisring en won hij dus zes races op een rij. Esteban Ocon, die ver voorop lag in de stand, leek zich zorgen te moeten gaan maken. “Ik heb Ocon flink wat tegenstand kunnen bieden, maar in het begin van het seizoen teveel technische problemen gekend met de elektronica en de motor. Daar kunnen we zelf en als team helemaal niets aan doen, maar dat heeft ons wel veel punten gekost. Ook dat hoort allemaal bij autosport en uiteindelijk ben ik blij en tevreden met hoe het hele jaar is verlopen.”

Het Europese F3-seizoen mag dan zijn afgesloten, er staat voor de Red Bull Junior nog een laatste F3-race op het programma, half november in Macau. “Stratencircuits liggen mij wel, daar ben ik altijd wel snel, dus natuurlijk ga ik proberen in Macau te winnen. Dat zou een hele mooie afsluiting van mijn Formule 3-periode zijn.”