scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max op jacht naar vice-kampioenschap Formule 3

Gepubliceerd op 15 oktober 2014 door Niels Hendrix

Komend weekend eindigt het FIA Formula 3 European Championship met de elfde en laatste ronde van het seizoen 2014. Op de 4.574 meter lange Hockenheimring in Baden-Würtemberg zullen de toeschouwers de beslissing zien vallen in het vice-kampioenschap en dat voor de teams. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) zijn de twee coureurs die vechten om de tweede plek in het kampioenschap, met Lucas Auer (kfzteile24 Mücke Motorsport) als outsider die ook nog kans maakt om het seizoen als vice-kampioen af te sluiten.

Bij het kampioenschap voor de teams gaat Prema Powerteam aan de leiding, gevolgd door Jagonya Ayam with Carlin. kfzteile24 Mücke Motorsport staat derde, voor Van Amersfoort Racing. Ondertussen is het gevecht om de rijderstitel volbracht, toen de 18-jarige Lotus Formule 1 Junior Esteban Ocon (Prema Powerteam) deze afgelopen weekend op Imola veilig stelde. Zijn voorsprong is met nog drie races op Hockenheim te gaan niet meer in te lopen. Ook in het rookie kampioenschap heeft de Fransman de titel behaald.

Met 30 van de 33 races uit het Europese F3-kampioenschap achter de rug, heeft Scuderia Toro Rosso protegé Max maar drie punten voorsprong op Blomqvist. Op Imola wisten beiden heren succesvol te zijn en een racewinst te vieren. De 20-jarige Blomqvist scoorde dit seizoen in totaal vijf overwinningen, terwijl zijn drie jaar jongere opponent Verstappen zelfs negen races op zijn naam schreef. Op 63 punten achterstand van Max staat de 20-jarige Auer, die met nog 75 punten te vergeven theoretisch ook nog kans maakt om het seizoen als vice-kampioen te finishen.

Max: “Er is één belangrijk doel dat ik in Hockenheim wil realiseren. Ik wil absoluut tweede eindigen in het FIA Formula 3 European Championship. Ik zal mijn uiterste best doen om dat te bereiken, net zoals ik eerder voor de titel heb gestreden. Onze snelheid op Imola was echt heel goed en ik hoop dat we in Hockenheim net zo snel zijn. Mocht dat zo zijn dan heb ik een kans om daar alle drie de races te winnen.”