Max test in Milton Keynes op Suzuka, Austin en Sao Paulo

Gepubliceerd op 14 oktober 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft er een drukke dag opzitten. Vandaag reed het lid van het Red Bull Junior Team op zowel Suzuka als Austin en Sao Paulo. De enige manier waarop een dergelijk programma is af te werken is natuurlijk op een simulator en dat was dan ook de reden dat Max in Milton Keynes in Groot-Brittannië was. Daar staat namelijk in het Red Bull Technology Centre de Formule 1-simulator van Red Bull Racing, waarvan ook Scuderia Toro Rosso gebruik maakt. Max bracht er de hele dag in door, van negen tot bijna half zes.

“Vandaag heb ik in de Red Bull Racing simulator veel voorbereidend werk verricht voor de komende races. We hebben gewerkt aan de afstelling en veel zaken uitgeprobeerd. Op details mag ik niet ingaan, maar het waren afhankelijk van de tests zowel korte als lange runs”, vertelt Max over zijn dag in de geavanceerde machine. “Eerst heb ik op Suzuka een paar dingen getest en daarna heb ik op Austin en Sao Paulo gereden, ook als voorbereiding op mijn komende vrijdagtrainingen die ik weer voor Toro Rosso mag rijden tijdens de Grands Prix van USA en Brazilië.”

Drie circuits op dezelfde dag aan doen, dat kan natuurlijk niet in het echt. Max: “Je krijgt op die manier met een simulator veel gedaan. Voor mij was het geen probleem om op drie verschillende circuits te rijden, want ik pas me snel aan. Het circuit van Austin in Texas lijkt me echt een heel mooi circuit. Vooral die eerste sector is heel snel, daar kijk ik echt naar uit om te rijden. Maar ook Interlagos, dat tegen de klok in is, ziet er leuk en uitdagend uit.” Verstappen junior vervolgt: “Afstellingen van de auto zijn met een paar klikken op de computer veranderd, dus op zo’n dag heb je meer tijd om extra veel ronden af te leggen. Het was een nuttige dag.”

Max vliegt vanavond weer terug naar huis, van waaruit hij donderdag naar Hockenheim vertrekt voor de elfde en laatste ronde van het FIA Formula 3 European Championship aankomend weekend. Het 17-jarige racetalent heeft al aangekondigd daar voor de winst te gaan.