Tijdens de laatste test dag op het circuit van Jerez,...

Gepubliceerd op 11 december 1998 door Richard de Klerk

Tijdens de laatste test dag op het circuit van Jerez, was ook vice wereldkampioen Michael Schumacher van de partij en klokte de snelste tijd. Ondertussen krijgt ook Zanardi de smaak te pakken. Hoewel hij nog steeds achter blijft bij de top, wist hij het gat richting zijn teamgenoot Ralf Schumacher redelijk te dichten tot 0,6 seconde. Opvallend was tevens dat de Frentzen en Ralph Schumacher exact dezelfde tijd noteerde en daarmee beide de derde tijd neerzetten.

Voor komend seizoen is Bridgestone de enig overgebleven bandenleverancier. Tijdens de recente tests in Barcelona en Jerez hebben diverse coureurs zich zeer kritisch uitgelaten over de nieuwe compound banden. Niet alleen is er een extra groef in de band aangebracht, tevens blijkt Bridgestone een veel hardere compound toe te passen. Michael Schumacher klaagde dat door de sterke reductie in grip, het kleinste zuchtje wind reeds voldoende was om de controle over de auto te verliezen. Met name het feit dat de FIA weinig naar de argumenten van de coureurs heeft geluisterd, lijkt Schumacher te irriteren. Coulthard was iets genuanceerder maar ook zeer kritisch. Hij geloofde dan ook niet dat het met behulp van de nieuwe banden eenvoudiger zal worden om anderen in te halen. Voorlopig heeft Bridgestone nog even de tijd voor de start van het nieuwe seizoen, om de banden verder te ontwikkelen.

Nog niet alle teams hebben de namen voor hun coureurs opgegeven aan de FIA. Het team van TWR Arrows heeft alleen nog de naam van Salo aangemeld voor komend seizoen. Opvallend daarbij is wel dat niet Salo, maar juist Diniz de afgelopen weken veel test werk heeft verricht. Daarbij komt dat de hardnekkige geruchten aangaande de overname van Arrows door Zakspeed, nog steeds niet officieel bevestigd zijn. Bij Minardi zijn nog geen namen van coureurs opgegeven. Hoewel Esteban Tuero reeds door het team bevestigd is staat hij nog niet op de officiele lijst cvan de FIA. Het lijkt of Minardi een slag om de arm wil houden gezien de blessure welke Tuero opliep tijdens de laatste Grand Prix. Het team van Benetton is overigens nog niet geheel rond met de sponsoring van de Mecachrome motoren, aangezien nog geen brand naam voor de motor is opgegeven bij de FIA.

Ferrari heeft voor komend seizoen in ieder geval nog niet hoop opgegeven. In navolging van Schumacher, hebben nu ook Ross Brawn en Rory Byrne een drie jarig contract getekend bij Ferrari. Hiermee lijkt de spanning binnen de Formule 1, in ieder geval de komende drie jaar gewaarborgd.