scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Familie Jules Bianchi geeft verklaring af

Gepubliceerd op 07 oktober 2014 door Johan Peeters

Jules Bianchi heeft bij zijn verschrikkelijke crash tijdens de Japanse Grand Prix op Suzuka een hersenbeschadiging opgelopen en ligt momenteel in stabiele, maar nog steeds kritieke toestand op de intensive care-afdeling van het Mie General Medical Center in Yokkaichi. Dit heeft de familie van de Fransman vandaag in een verklaring bevestigd. Bianchi kwam hard met een bergingsvoertuig in aanraking nadat hij de controle over zijn Marussia had verloren.

"Het is een zeer moeilijke tijd voor onze familie, maar de berichten van steun en liefde voor Jules die van over de hele wereld tot ons komen, zijn een bron van troost voor ons. We willen graag onze oprechte dankbaarheid hiervoor betuigen. Jules ligt nog steeds op de intensive care-afdeling van het Mie General Medical Center in Yokkaichi. Hij heeft een diffuse axonale beschadiging opgelopen en zijn toestand is kritiek maar stabiel. De artsen in het ziekenhuis geven hem de best denkbare behandeling en zorg. We zijn dankbaar voor alles wat zij voor Jules hebben gedaan sinds zijn ongeluk."

"We zijn ook dankbaar voor de aanwezigheid van professor Gerard Saillant, de president van de medische commissie van de FIA, en neurochirurg Alessandro Frati van de La Sapienza-universiteit in Rome, die op verzoek van Ferrari naar Japan is gereisd. Zij zijn vandaag in het ziekenhuis aangekomen en hebben gesproken met het medisch personeel dat verantwoordelijk is voor de behandeling van Jules. Zij zijn volledig op de hoogte gebracht van zijn status zodat zij de familie kunnen adviseren. Saillant en Frati zeggen dat de zorg die verleend wordt in het Mie General Medical Center uitstekend is en willen hun Japanse collega's bedanken.Het ziekenhuis blijft de situatie van Jules monitoren en hem behandelen. Meer medische updates volgen op geschikte momenten."

De FIA is inmiddels een onderzoek begonnen naar de toedracht van het zware ongeval. De FIA heeft wedstrijddirecteur Charlie Whiting gevraagd om een rapport te maken. Een woordvoerder van de bond verklaarde tegenover de BBC: "Het onderzoek is nog gaande omdat we verschillende bronnen van informatie willen controleren. Het doel is om een zo compleet en gedetailleerd mogelijk rapport over de oorzaak voor dit ernstige ongeluk samen te stellen."

Bianchi verloor de controle over zijn Marussia in bocht 7. Een ronde eerder was Adrian Sutil op dezelfde plek van de baan gespind. Voor het bergen van de Sauber was een tractor nodig. Deze bevond zich nog binnen de baanafzetting op het moment dat Bianchi een ronde later op dezelfde plek de controle over zijn Marussia verloor. De onfortuinlijke Fransman schoof daarna op hoge snelheid onder het bergingsvoertuig.